zondag 20 maart 2011

Personeelsplanning op zorg en ict beurs: volgend jaar hoeft u niet meer te gaan!

Afgelopen week was de jaarlijkse zorg en ict beurs. Ik ben een middagje langsgewipt om te zien hoe de verschillende leveranciers van personeelsplanning software zich pesenteerden. Alle groten der aarde waren van de partij: Ortec met Harmony, Pink Roccade met DRP, Monaco, Planning IT met SP-Expert en Ayton. Heugelijk nieuws voor iedereen die op zoek is naar een peroneelsplanning pakket: het maakt helemaal niets uit voor welke oplossing je kiest! Het is een pot nat! Ze kunnen allemaal alles! 

Zelf roosteren, flexpool, capaciteitsplanning, automatisch plannen, ze draaien er allemaal hun hand niet voor om! Allemaal hebben ze als unique selling points de ongekende gebruiksvriendelijkheid en de integrale oplossing  van capaciteitsplanning tot uren registratie, en allemaal zijn ze over een paar jaar absoluut marktleider! Ze koppelen allemaal standaard met alle grote ecd/epd en HR systemen. Dat is dus een hele zorg minder!

Ik heb mijn conclusie wel getrokken, ik ga op zoek naar een andere baan! Op deze manier is er voor adviseurs als ik niets meer aan! Als slotakkoord een gratis advies: kies gewoon de goedkoopste, dan zit u zeker goed!

Voor de ongelovigen onder ons: mocht je nou toch eens het verschil tussen
capaciteitsplanning en capaciteitsplanning of tussen een standaard koppeling en een standaard koppeling of tussen automatisch plannen en automatisch plannen of tussen zelfroosteren en zelfroosteren willen weten, bel me dan gerust, ik zit toevallig even zonder werk!


6 opmerkingen:

  1. Johan Augustijn21 maart 2011 om 19:51

    Beste Willem,

    Je hoeft inderdaad niet lang te kijken om te zien waar essentiële verschillen zitten. Al enige tijd geef ik dan ook bij klanten al aan: ontwikkel eerst eens een visie op je planningsvraagstuk vanuit die visie kan je een stap maken naar een rooster methodiek en op basis van deze methodiek is het m.i. al beter mogelijk een oplossing te kiezen die past bij de organisatie. Natuurlijk kunnen we allemaal alles, maar de één kan het één iets beter dan de andere.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Willem,

    Ik was zelf vorige week tijdens de beurs blij verrast dat beduidend meer bezoekers geinteresseerd waren in meer dan alleen onze planningsoftware. Hoewel we een positief antwoord konden geven op de vraag waarin ons product zich onderscheidt, is het prettig te merken dat men zich er steeds meer van bewust is dat het gaat om de visie van de organisatie, een beleid op roosteren en plannen en ondersteuning na de implementatie. Het product moet de organisatie faciliteren en niet bepalen hoe de organisatie moet werken. Wij zelf hanteren de slogan "we create, we coach, we care" waarmee we doelen op respectievelijk de productontwikkeling, het helpen bereiken van de doelstellingen van de klant en tot slot het ondersteunen na de implementatie.

    Dit wil niet zeggen dat wij niet af en toe een paar extra handjes (en een objectieve kijk) kunnen gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Willem,
    Er is inderdaad niet veel meer aan als het gras zo voor je voeten wordt weggemaaid. Maar advies van iemand die er verstand van heeft is natuurlijk wel erg prettig. Ik ben zelf niet aanwezig geweest op de beurs, maar ik heb ook niets gemist lees ik nu. Volgend jaar zijn er vast weer nieuwe speeltjes voor op de beurs, wellicht dat daar voor ons nog een voordeel uit te halen valt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Willem,
    Ik ben op zoek naar een overzicht van de aanbieders van personeelsplanningssoftware voor de zorg (zullen naast specialisten ook veel algemene toepassingen zijn) en de kosten daarvan. Heb jij vanuit jouw expertise enige informatie voorhanden die ik kan gebruiken?

    Groet,

    Paul de Vries

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Paul,

    Als je rechtstreeks contact met me opneemt help ik je verder.

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij hebben nog een vacature open staan voor een personeelsplanner

    BeantwoordenVerwijderen